Hamburger SV verliest beladen Nordderby, Wolfsburg en Schalke in evenwicht

Hamburger SV is er met de nieuwe trainer Bruno Labbadia niet in geslaagd punten te pakken op bezoek bij Werder Bremen. Een penalty van Di Santo in de slotfase besliste het duel.

De beladen Nordderby stond te boek als risicoduel. Liefst 1000 agenten werden ingezet en moesten voor een vriendelijk verloop zorgen. Op het veld ging het er in de eerste helft gezapig aan toe, hoewel Rafael van der Vaart een fikse overtreding maakte op Jannick Vestergaard. De Deen viel even later uit. De Nederlander bleef een kaart bespaard.

Hekkensluiter Hamburger SV kon in de tweede helft ook niet bepaald een vuist maken, maar de motor van Werder Bremen stokte ook regelmatig. Franco Di Santo zag nog wel een inzet gestopt worden door HSV-doelman René Adler.

Beide ploegen speelden om niet te verliezen en een 0-0 leek dan ook een logische uitslag. In de slotfase kreeg de thuisploeg echter een penalty, na een overtreding van Valon Behrami op Zlatko Junuzovic. De Zwitser moest met rood van het veld en de strafschop werd verzilverd door Di Santo: 1-0.

Door de nederlaag blijft Hamburger SV onderaan bungelen in de Bundesliga. Omdat ook de concurrentie geen punten pakte, is er nog altijd hoop. Alleen moet het wel gaan scoren, want zondag wist het voor de zesde keer op rij niet het net te vinden. Werder Bremen klom door de zege naar plek zeven en maakt nog kans op Europees voetbal.

VfL Wolfsburg is er niet in geslaagd om Schalke 04 in eigen stadion te verslaan. Beide teams hielden elkaar goed in evenwicht (1-1).

Zowel Wolfsburg als Schalke slaagde er voor de pauze amper in om kansen te creëren. De defensies van beide ploegen stonden goed en echte doelkansen waren dus spaarzaam. Ook Klaas-Jan Huntelaar, uiteraard weer basisspeler bij de bezoekers, kon zijn stempel niet op de wedstrijd drukken.

Kort na rust viel wel bijna de openingstreffer. Ricardo Rodríguez haalde van afstand keihard uit en zijn schot spatte uiteen op de lat boven doelman Ralf Fährmann. Even later was Wolfsburg, dat donderdag nog met 1-4 van Napoli verloor, alweer gevaarlijk. Kevin De Bruyne en Ivan Perisic kregen de bal er echter niet in.

Uit een snelle counter wist Schalke 04 daarna verrassend te scoren. Leroy Sané ging er vandoor na een hoekschop van de thuisploeg. Bij het strafschopgebied leek zijn solo te stoppen, maar met enig geluk kreeg hij de bal toch mee en kon de middenvelder afronden: 0-1.

Ook na de openingstreffer kreeg Wolfsburg de beste kansen. Perisic bediende Naldo, die van dichtbij kon binnentikken. De aanname van Naldo was echter niet goed. Toch werd het na 78 minuten 1-1. Daniel Caligiuri gaf de bal aan De Bruyne, die 'm vervolgens fraai in de benedenhoek krulde.

Schalke kwam alleen nog voor het doel van Wolfsburg met een kopballetje van Huntelaar, maar op basis van de tweede helft verdienden de bezoekers geen zege. Door de remise staat Schalke vijfde, terwijl Wolfsburg twaalf punten minder heeft dan koploper Bayern München. De Rekordmeister kan in theorie in de volgende speelronde kampioen worden.