Uitslag Moto2 Grand Prix van Argentinië

De Argentijnse Grand Prix in de Moto2 is gewonnen door de Fransman Johann Zarco. Op het Autódromo Termas de Río Hondo was de Fransman oppermachtig. Nadat hij vroeg in de race was weggereden kon niemand hem meer bedreigen. Het is in zijn vierde Moto2-jaar zijn eerste overwinning in de klasse. Zijn tot nu toe enige Grand Prix-zege kwam in de 125cc, waar hij in 2011 de beste was in Japan.

De beste start was voor Esteve Tito Rabat, die vanaf de tweede plek de leiding pakte. Al binnen een paar bochten kwam hij echter buiten de baan terecht, waardoor zijn race gedegradeerd werd naar een moeizame jacht op de overgebleven punten. De Belg Xavier Simeon nam vervolgens de leiding over, maar die moest hij al snel afstaan aan Zarco.

De Franse polesitter Zarco liet vervolgens zien dat hij simpelweg sterker was dan de rest. Halverwege de race was zijn voorsprong niet erg groot - een kleine twee seconden - maar niemand kon hem bedreigen. Dat leek te veranderen toen Sam Lowes zich losreed van zijn groepje, maar Zarco leek de aanval te kunnen pareren. Achter Lowes had Alex Rins de grootste moeite om hem te volgen, terwijl Simeon en Kallio op hun beurt Rins weer moesten laten gaan.

Er gebeurde voorin bar weinig, tot het zeven ronden voor het einde fout ging voor Simeon. De Belg maakte een klein foutje en schoof onderuit, waardoor zijn kans op een goed resultaat verkeken was. Drie ronden voor de finish moest Lowes zijn tweede plek plots nog afstaan aan Rins, die een sterk slot kende. Lowes kon het tempo van de Spanjaard niet bijhouden en moest genoegen nemen met plek drie.