Vlaar en Bacuna met Aston Villa naar finale FA Cup

Aston Villa heeft ten koste van Liverpool de finale van de FA Cup bereikt. Het won met 2-1 op Wembley. Aston Villa, met Leandro Bacuna en Ron Vlaar in de basis, kreeg de eerste kans van de wedstrijd. Simon Mignolet kon een inzet van Charles N’Zogbia nog net met de vingertoppen over z’n doel tikken. Villa-verdediger Nathan Baker moest even later met een blessure van het veld bij de ploeg van manager Tim Sherwood.

Na een half uur spelen kwam Liverpool enigszins tegen de verhouding in op voorsprong. Een aanval van ‘The Reds’ leek aanvankelijk te stranden, maar geschutter bij Aston Villa achterin zorgde voor een tweede mogelijkheid. Raheem Sterling bediende de inlopende Philippe Coutinho en die wist wel raad met het buitenkansje: 0-1.

Aston Villa bleek niet geïmponeerd en kwam niet veel later op gelijk hoogte. Christian Benteke, de man in vorm, promoveerde een voorzet van Fabian Delph tot een treffer. Ook na rust presenteerde de formatie uit Birmingham zich uitstekend. Benteke kon te weinig kracht zetten na een voorzet van Bacuna, maar even later was het wel raak.

De jonge Jack Grealish bereikte Delph, die met rechts de bal achter Mignolet werkte. Liverpool moest in de achtervolging, maar stelde teleur. Steven Gerrard schoot in de slotfase een vrije trap in de handen van Shay Given en zag een kopbal door Kieran Richardson van de lijn worden gehaald. Aston Villa hield stand en mag zich nu gaan opmaken voor de finale tegen Arsenal, op zaterdag 30 mei.