Uitslag Moto3 Grand Prix van Argentinië

Danny Kent heeft op het Autódromo Termas de Río Hondo de Grand Prix van Argentinië in de Moto3 gewonnen. De Brit was dominant op een wijze die in de Moto3 zelden tot nooit vertoond is. Ver buiten het beeld van de rest van het veld raasde de Honda-coureur als eerste over de streep, net als een week eerder in Austin.

Polesitter Miguel Oliveira kende een prima start en kreeg Danny Kent achter zich aan. Het duurde echter niet lang voor de Portuguees zijn koppositie weer in moest leveren aan Isaac Viñales, terwijl ook Niccolo Antonelli, Karel Hanika, Alexis Masbou, Efren Vazquez en Fabio Quartararo goed mee konden komen. Kent nam de leiding snel over en sloeg een gat naar onder meer Antontelli en Quartararo, die vanaf de zestiende plek gestart was en razendsnel naar voren kwam zetten.

In de zesde ronde ging het fout in de voorste regionen van de kopgroep: Jorge Navarro probeerde de tweede plek over te nemen maar schoof onderuit, waarbij het Antonelli hard tegen het asfalt ramde. Beide rijders kwamen er op het eerste gezicht goed vanaf. Halverwege de race tekende zich een voor de Moto3 ongekend beeld af: Kent bleef maar verder wegrijden en breidde zijn voorsprong uit naar meer dan zes seconden..

Ver achter Kent vochten bijna vijftien rijders om de overige podiumplekken, waar vooral Viñales, Oliveira, Vazquez en Quartararo indruk maakten. In de slotronde was het Vazquez die de sterkste bleek in de kopgroep en, ruim achter winnaar Kent, zijn wiel als tweede over de streep zag gaan. Viñales werd derde, voor Oliveira, Brad Binder en de nog één dag 15-jarige Quartararo.