Uitslag Grand Prix van Bahrein

Lewis Hamilton heeft de Grand Prix van Bahrein gewonnen. De coureur van Mercedes bleef in de race Kimi Raikkonen en zijn teamgenoot Nico Rosberg voor en bereidde daarmee zijn voorsprong in het wereldkampioenschap uit. Max Verstappen kende problemen met de electronica in zijn auto en moest halverwege de race opgeven.

Nog voor de race begon moest Jenson Button al bij de uitvallers worden gemeld vanwege technische problemen. Eenzelfde probleem had Felipe Massa bij de opwarmronde, waardoor de Braziliaan uit de pits moest starten. Bij de start behield Hamilton de leiding en Vettel de tweede plaats, maar Rosberg verloor zijn derde plaats aan Kimi Raikkonen.

Max Verstappen kende geen beste start van de Grand Prix. Hij had in de eerste ronde contact met Pastor Maldonado en had daardoor schade aan zijn voorvleugel gekregen. Door die reden moest hij ook eerder naar de pits dan verwacht en werd verwezen naar een race lang achtervolgen. Maldonado kreeg net als Verstappen zijn teamgenoot Sainz al wel een tijdstraf opgelegd van vijf seconden. De Lotus-coureur kreeg dit door het verkeerd opstellen bij de start, terwijl Sainz een te langzaam rondje had gereden bij het naar de grid rijden voor de race.

Vooraan was Rosberg ondertussen bezig aan een opmars. In de vierde ronde pakte hij de derde plaats van Raikkonen terug en in ronde tien zelfs de tweede plaats van Vettel. Die verloor hij echter alweer na zijn eerste pitstop, maar wist een ronde later weer direct de plek weer terug te pakken. Beide Duitsers kwamen vlak achter de net gepitte Hamilton weer op de baan en bleven daar ook lang rijden.

Een echt gevecht werd het echter nog niet, die vond wel wat verder in het veld plaats tussen bijvoorbeeld Felipe Nasr, Massa en Maldonado, al was dat wel een duel om plaats negen die op dat moment werd beslist door een goede pitstop van Maldonado.. Verstappen maakte in ronde 31 zijn tweede pitstop. Dat was vlak na zijn teamgenoot Carlos Sainz, die daarna problemen leek te hebben met een band die niet goed vastzat en als tweede uitvaller, buiten Button, opgeschreven kon worden. Dat gebeurde niet veel later ook met Verstappen, die vanaf plek 17 binnenkwam en de auto parkeerde in de pitbox.

Ondertussen waren Rosberg en Vettel weer aan het vechten met elkaar om plaats twee na een pitstop. De Ferrari-coureur ging echter wijd bij de laatste bocht en liep daarbij schade op aan zijn neus. Daardoor moest de viervoudig wereldkampioen nogmaals naar binnen en verloor daarmee het podium uit het oog. Die positie leek weggelegd voor zijn teamgenoot Raikkonen die lang buiten bleef op de medium banden en daardoor een tijdje aan de leiding reed. In ronde 40 ging Hamilton, die al op verse banden reed, hem voorbij en nam weer de leiding.

De Brit had ook al weer een geruststellend gat getrokken ten opzichte van zijn teamgenoot Rosberg, die zich meer druk moest maken om de snelle Raikkonen, die op zijn zachte banden snel dichterbij kwam. Ook de strijd om de vierde plaats was nog interessant, met Vettel die dicht achter de Williams van Vallteri Bottas bleef hangen, maar er niet voorbij wist te komen.

Raikkonen kwam rap dichterbij Rosberg, die twee ronden voor het einde zich verremde in de eerste bocht en de Fin voorbij zag komen. OOk Hamilton werd nog vertelt rustiger aan te doen met zijn remmen, maar had genoeg ruimte om zijn derde overwinning van het seizoen binnen te halen. Voor Daniel Ricciardo kwam de finish precies op tijd, aangezien zijn Renault-motor op de laatste rechte stuk plofte en hij nog net over de finishlijn wist te komen. De Red Bull-coureur finishte daardoor, na een verder kleurloze race, als zesde. Romain Grosjean werd zevende, voor Sergio Perez, Danill Kvyatt en Felipe Massa.

Uitslag Grand Prix van Bahrein

# Rijder Team Tijd
1  L. Hamilton Mercedes 1:35:05.809
2  K. Raikkonen Ferrari +3.380
3  N. Rosberg Mercedes +6.033
4  V. Bottas Williams +42.957
5  S. Vettel Ferrari +43.989
6  D. Ricciardo Red Bull +1:01.751
7  R. Grosjean Lotus +1:24.763
8  S. Perez Force India +1 ronde
9  D. Kvyat Red Bull +1 ronde
10  F. Massa Williams +1 ronde
11  F. Alonso McLaren +1 ronde
12  F. Nasr Sauber +1 ronde
13  N. Hulkenberg Force India +1 ronde
14  M. Ericsson Sauber +1 ronde
15  P. Maldonado Lotus +1 ronde
16  W. Stevens Manor +2 ronden
17  R. Merhi Manor +3 ronden

Stand WK coureurs

# Rijder  Team Punten
1 Lewis Hamilton Mercedes AMG Petronas 93
2 Nico Rosberg Mercedes AMG Petronas 66
3 Sebastian Vettel Scuderia Ferrari 65
4 Kimi Räikkönen Scuderia Ferrari 42
5 Felipe Massa Williams Martini Racing 31
6 Valtteri Bottas Williams Martini Racing 30
7 Daniel Ricciardo Infiniti Red Bull Racing 19
8 Felipe Nasr Sauber F1 Team 14
9 Romain Grosjean Lotus F1 Team 12
10 Nico Hülkenberg Sahara Force India F1 6
11 Max Verstappen Scuderia Toro Rosso 6
12 Carlos Sainz Jr. Scuderia Toro Rosso 6
13 Sergio Perez Sahara Force India F1 5
14 Marcus Ericsson Sauber F1 Team 5
15 Daniil Kvyat Infiniti Red Bull Racing 4
16 Fernando Alonso McLaren Honda 0
17 Jenson Button McLaren Honda 0
18 Roberto Merhi Manor Marussia F1 Team 0
19  Will Stevens Manor Marussia F1 Team 0
20  Pastor Maldonado Lotus F1 Team 0
21 Kevin Magnussen McLaren Honda 0

Stand WK constructeurs

# Team Punten
1 Mercedes AMG Petronas 159
2 Scuderia Ferrari 107
3 Williams Martini Racing 61
4 Infiniti Red Bull Racing 23
5 Sauber F1 Team 19
6 Lotus F1 Team 12
7 Scuderia Toro Rosso 12
8 Sahara Force India F1 11
9 McLaren Honda 0
10 Manor Marussia F1 Team 0