'Stroper' platgetrapt door olifant

In Zimbabwe is een Amerikaanse 'jager' overleden nadat hij tijdens zijn jacht werd aangevallen door een olifant. Nadat Ian Gibson al vijf uur achter de olifant aan liep had het dier er genoeg van en besloot de tegenaanval in te zetten.

De man was ingehuurd door het bedrijf Chifuti Safaris om de jacht te leiden. Zijn werkgever betreurt het voorval dan ook, maar kan er verder nog geen uitspraak over doen. Tijdens de tocht had Gibson overigens al wel een jachtluipaard als trofee kunnen inlijven. Hij werd door de olifant gestoord terwijl hij voor een rijke Amerikaanse klant achter een leeuw aanzat, aldus The Telegraph.

Een van de 'stroper' zijn hulpjes vermoedde dat de olifant in een zogenaamde musth was. Dit is een periode waarin mannelijke olifanten extra veel testosteron aanmaken en nogal lichtgevoelig kunnen worden. Gibson zou advies om de olifant niet te volgen in de wind hebben geslagen en er alleen op af zijn gegaan. Hij wist nog wel een schot te lossen voordat hij werd vertrapt; onduidelijk is of hij de olifant heeft geraakt.

Een medestroper noemde het een "bloederig tafereel" en zei dat het een "waardige dood was voor een ervaren jager". Of de olifant de man als potentieverhogend middel in Azië gaat verkopen is niet bekend.

Stroper platgetrapt door olifant (Foto: Doug88888, flickr)
Stroper platgetrapt door olifant (Foto: Doug88888, flickr)