Wizards slaan toe in verlenging

In de play-offs van de Eastern Conference in de Amerikaanse basketbalcompetitie (NBA) heeft Washington Wizards de eerste wedstrijd tegen Toronto Raptors gewonnen. In Canada sloegen de bezoekers in de extra tijd toe: 86-93. De Wizards maakten in de verlenging elf punten tegen slechts vier van de thuisploeg, die in het vierde en laatste kwart nog wel een achterstand van vijftien punten wegwerkte. Forward Paul Pierce was topscorer bij de winnende ploeg met twintig punten.

Chicago Bulls opende de best-of-seven serie met een thuiszege op Milwaukee Bucks: 103-91. Jimmy Butler (25 punten) en Derrick Rose (23 punten) waren de beste schutters bij de Bulls.

In de Western Conference zegevierde Golden State Warriors voor eigen publiek over New Orleans Pelicans: 106-99. Voor de ploeg uit Californië was het de negentiende thuiszege op rij. Maandag is het tweede duel in de play-offs, opnieuw in Oakland.

Houston Rockets begon met een overwinning tegen Dallas Mavericks aan de play-offs (118-108).