Derde nederlaag voor ijshockeyers op WK

De Nederlandse ijshockeyers hebben zaterdagavond in Eindhoven een nipte nederlaag geleden tegen Groot-Brittannië: 3-2. Dat betekende voor Oranje de derde nederlaag op het WK voor landen in divisie 1, groep B (derde niveau). De ploeg van bondscoach Chris Eimers won tot nu toe alleen van Kroatië.

Nederland kwam na drie minuten nog wel op voorsprong via Steve Mason. Een minuut later tekende Paul Swindlehurst al voor de gelijkmaker. De Britten liepen via Chris Blight en Craig Peacock nog in de eerste periode uit naar 3-1. Dat bleek genoeg voor de zege. Levi Houkes bracht Oranje in de derde periode nog wel terug tot 3-2, maar verder kwam Nederland niet.

Groot-Brittannië komt door de zege aan kop in de stand. De Britten passeren Zuid-Korea, dat eerder op de dag met 5-0 won van Litouwen. Kroatië won met 5-2 van Estland, dat als enige land nog onder Nederland staat.