Chelsea dicht bij titel na zege op United

Chelsea heeft zaterdag een forse stap naar de landstitel gezet. De Londense formatie won de topper in de Premier League tegen Manchester United met 1-0, waardoor de ploeg van coach Louis van Gaal zo goed als uitgeschakeld is in de strijd om het kampioenschap.

Chelsea had niet veel te vertellen tegen United, maar het eerste schot op het doel van keeper David De Gea was wel meteen raak. Oscar zette Eden Hazard zeven minuten voor rust met een hakje vrij voor het doel, waarna de Belg de bal tussen de benen van de Spaanse goalie door schoof: 1-0.

United, zonder Daley Blind en Robin van Persie, slaagde er niet meer in de achterstand goed te maken. Op de ranglijst is de achterstand op Chelsea elf punten. De Londenaren hebben bovendien nog een duel tegoed. Arsenal is tweede, op tien punten achterstand.

Southampton heeft de tiende competitienederlaag van het seizoen geleden. De formatie van coach Ronald Koeman ging met 2-1 onderuit bij middenmoter Stoke City. Charlie Adam zorgde in de slotfase voor het winnende doelpunt van Stoke, waar Erik Pieters het hele duel speelde.Morgan Schneiderlin had Southampton halverwege de eerste helft nog wel op 0-1 gezet, maar vlak na rust maakte Mame Biram Diouf gelijk. Adam besliste het duel zes minuten voor tijd. Tot overmaat van ramp zag Koeman oud-Ajacied Toby Alderweireld ook nog eens geblesseerd uitvallen.

Southampton, waar Eljero Elia vlak voor tijd inviel, ligt ondanks de nederlaag nog op koers voor Europees voetbal. De formatie staat zesde.