Broos herstel Bayern, verlies Stuttgart

Bayern München heeft zich zaterdag moeizaam hersteld van de midweekse miskleun in de Champions League bij FC Porto (3-1). De nog altijd gehavende landskampioen won met 2-0 bij subtopper Hoffenheim. Sebastian Rode maakte in de 38e minuut het openingsdoelpunt voor de bezoekers waarbij ook aanvoerder Philipp Lahm een dag voor de wedstrijd nog wegviel vanwege een maag-darminfectie.

Ook Arjen Robben, Franck Ribéry, Bastian Schweinsteiger, Mehdi Benatia, Javi Martinez en David Alaba ontbraken bij Bayern nog in het duel met Hoffenheim, dat lang mocht hopen op een positief resultaat. Doelman Manuel Neuer wist echter nu wel zijn doel schoon te houden. Diep in de extra tijd besliste Andreas Beck het duel met een knullige eigen treffer uit een voorzet van Thomas Müller: 0-2.

Nummer twee VfL Wolfsburg, dat nu dertien punten achter Bayern staat, speelt zondag thuis tegen Schalke 04.

Onderin heeft VfB Stuttgart niet opnieuw voor een verrassing kunnen zorgen. De ploeg van trainer Huub Stevens verloor met 2-1 van subtopper FC Augsburg. Vorig weekeinde had de degradatiekandidaat nog knap met 3-2 gewonnen van Werder Bremen.Voor de thuisclub kwamen Tobias Werner (1-0) en Raul Bobadilla (2-1) tot scoren. Daniel Ginczek bracht de gelijkmaker van Stuttgart op zijn naam.

Met 26 punten staat de ploeg van Stevens voorlaatste in de Bundesliga. De achterstand op de veilige vijftiende plaats bedraagt drie punten. Hamburger SV kan zondag bij winst op Werder Bremen de laatste plaats aan Stuttgart overdoen.