Juventus neemt voorschot op titel

Juventus heeft zaterdagavond een stevige optie genomen op de vierde landstitel op rij. De koploper van de Serie A versloeg op eigen veld nummer twee Lazio met 2-0. De treffers kwamen in de eerste helft op naam van Carlos Tévez en Leonardo Bonucci. Door de overwinning staat Juventus nu vijftien punten los van Lazio, met nog zeven wedstrijden te spelen. Bij de Romeinse ploeg werd Edson Braafheid in de rust gewisseld. Stefan de Vrij ontbrak door een knieblessure. Bij de bezoekers kreeg Danilo Cataldi rood in de 89e minuut voor een grove tackle.

AS Roma kan zondag de tweede plaats van stadgenoot Lazio overnemen met een overwinning in de thuiswedstrijd tegen Atalanta Bergamo.

Cesena heeft een knap gelijkspel geboekt tegen Sampdoria. De degradatiekandidaat hield de subtopper in Genua op 0-0. Cesena schiet in de strijd tegen degradatie uit de Serie A echter weinig op met het behaalde punt.Cesena staat achttiende op de ranglijst, met 23 punten na 31 wedstrijden. Het gat met de veilige zeventiende plek, waar Atalanta Bergamo staat, is zes punten. Atalanta, de club van Urby Emanuelson, heeft wel een wedstrijd minder gespeeld dan Cesena.

Sampdoria blijft ondanks het puntenverlies zesde op de ranglijst. De club uit Genua kan later dit weekend nog wel worden gepasseerd door Fiorentina.