PSV pakt 22e landstitel in de Eredivisie

PSV heeft vanavond de 22e landstitel in de historie van de club gepakt. In eigen huis werd sc Heerenveen met 4-1 verslagen, waardoor Ajax de Eindhovenaren niet meer kan achterhalen. Het is voor PSV de eerste keer in zeven jaar, dat de landstitel weer eens wordt gepakt.

De afgelopen seizoenen ging het kampioenschap naar AZ (2008/2009), FC Twente (2009/2010) en Ajax (2010 tot en met 2014). Nu is het eindelijk weer feest in Eindhoven en kan men morgenmiddag met de platte kar door de stad. De titel hing al een paar weken in de lucht, maar in de afgelopen weken nam de kampioenskoorts steeds meer toe. Eén van de oorzaken was het gelijke spel van directe concurrent Ajax tegen FC Utrecht op 5 april.

PSV speelde dit seizoen al 31 wedstrijden, waarvan er maar liefst 26 in een zege werden omgezet. Daarnaast werd één keer gelijk gespeeld tegen FC Groningen (1-1) en werd vier keer verloren. PEC Zwolle (3-1), sc Heerenveen (1-0), Feyenoord (2-1) en Ajax (1-3) snoepten allemaal drie punten af in een duel tegen de rood-witten.

Andrés Guardado was dit jaar een van de grote namen bij PSV (Pro Shots/Erwin Spek)
Andrés Guardado was dit jaar een van de grote namen bij PSV (Pro Shots/Erwin Spek)

Onder meer aanwinsten Andrés Guardado en Luuk de Jong ontwikkelden zich in deze jaargang als twee sterkhouders. Bovendien slaagde PSV er voor de start van het seizoen in om Memphis Depay en Georginio Wijnaldum nog een jaar te behouden. Beide voetballers stonden na een sterk WK voetbal in Brazilië in de belangstelling van verschillende ploegen, maar ze bleven de Eindhovense ploeg trouw.

Aanvoerder Georginho Wijnaldum nam PSV op sleeptouw (Pro Shots/Joep Leenen)
Aanvoerder Georginho Wijnaldum nam PSV op sleeptouw (Pro Shots/Joep Leenen)

Het was voor PSV in elk geval een imposant en mooi seizoen. In de tweede speelronde nam de ploeg de koppositie over van Ajax, dat op de eerste speeldag met 4-1 van Vitesse won. Daarna was geen enkele ploeg in staat om de Eindhovenaren van de koppositie te verstoten, waardoor de 22e landstitel voor PSV nu een feit is.

De huldiging van PSV staat voor morgenavond op het programma. Om 17.15 uur vertrekt de platte kar vanaf het stadion naar het Stadhuisplein, waar omstreeks 18.30 uur de officiële huldiging gepland staat.