Hele dag vinyl op verjaardag Radio Veronica

Radio Veronica bestaat 55 jaar en draait speciaal vandaag alleen maar muziek van vinyl. Vanuit de muziekwinkel Fame Plaza in Amsterdam worden tussen 08.00 uur en 16.00 uur drie uitzendingen verzorgd.

Voor de gelegenheid presenteren Erik de Zwart en Bart van Leeuwen nog één keer samen. In de jaren tachtig vormden ze het eerste dj-duo op de Nederlandse radio. Ze doen tussen 10.00 en 12.00 uur het programma 'The Vinyl Countdown met Bart & de Zwart'. 'Vinyl past helemaal bij het begin van Radio Veronica en het is uniek dat vinyl tegenwoordig zo populair is', zegt Erik de Zwart. 'Tijdens The Vinyl Countdown wordt het weer als vanouds lachen geblazen met Bart en maken we er samen een mooi feestje van.'

Het verjaardagsfeestje en de plaatjes op de radio vallen samen met Record Store Day, de dag waarop in meer dan tweeduizend platenzaken in Amerika, Europa, Australië en Japan optredens plaatsvinden en speciale releases uitkomen. In Nederland doen ruim tachtig winkels mee en zijn er meer dan 250 optredens te zien.