Dijsselbloem: geen deadline voor Griekenland

De financiële problemen van Griekenland nemen steeds verder toe, maar een deadline voor een akkoord met de eurolanden is niet te stellen. Dat zei minister van Financiën Jeroen Dijsselbloem vrijdag rond de voorjaarsvergadering van het Internationaal Monetair Fonds (IMF) in Washington.

"Er gaat veel tijd verloren, het programma is met vier maanden verlengd, daarvan zijn er alweer twee voorbij", zei de eurogroepvoorzitter. "Eind april zou het programma eigenlijk heronderhandeld moeten zijn, zodat het vervolgens over de implementatie kan gaan. Dat zullen we niet meer halen, dus ik ga geen nieuwe deadlines stellen."

Dijsselbloem wees erop dat het voor Griekenland steeds moeilijker wordt om het geld voor de volgende betalingsverplichtingen bij elkaar te krijgen. "De volgende grote betaling is op 12 mei. Mogelijk dat ze daar ook weer doorheen komen, maar het wordt steeds lastiger en de risico's nemen toe. Dat motiveert mij, en hopelijk ook hen, om te proberen snel tot een nieuw pakket te komen."

Regeringsgebouw te Athene