Brinkman komt met ondernemerspartij

Voormalig PVV-Kamerlid Hero Brinkman presenteert volgende week een partij voor ondernemers. De naam van de nieuwe partij houdt hij nog even geheim, maar het is de bedoeling dat hij ermee in de Tweede Kamer komt om 'het verschil te maken' voor ondernemers uit het midden- en kleinbedrijf en voor zzp'ers.

Inhoudelijk wil hij ook nog niet al te veel zeggen, maar de partij gaat zich richten op vijf pijlers: midden- en kleinbedrijf, zzp'ers, bouw en vervoer, zorg en ten slotte onderwijs. Over die vijf pijlers heeft de partij dan allemaal vijf standpunten, dus 25 in totaal. Brinkman wil het overzichtelijk houden.

Hij heeft vier mensen, allen ondernemers, bereid gevonden mee te werken aan de oprichting van de partij. Er komt dit voorjaar ook al een congres. Brinkman weet zo al negentig geïnteresseerden.

Brinkman probeerde het na de PVV twee keer vergeefs met een andere partij, de Onafhankelijke Burgerpartij en het Democratisch Politiek Keerpunt.

Brinkman is verder politieman, maar hij denkt zijn nieuwe politieke werk wel te kunnen combineren met zijn werk voor het korps.

Hero Brinkman (Foto: Novum)
Hero Brinkman (Foto: Novum)