Glastonbury onthult line-up

De organisatie van Glastonbury heeft de line-up van het festival bekendgemaakt. Alt-J, Ben Howard, Pharrell Williams, Mary J Blige, Florence and the Machine en Rudimental zijn er allemaal bij op het Britse muziekfestival.

Ook The Chemical Brothers, Deadmau5, FKA Twigs, Mark Ronson, George Ezra, Hozier, Alabama Shakes en Clean Bandit zijn bevestigd. De organisatie heeft het affiche van het festival op Twitter gezet, daarop zijn alle namen te zien.

Eerder maakte het festival al twee headliners bekend: Foo Fighters en Kanye West. Op deze laatste naam kwam een hoop kritiek. Er werd zelfs een petitie gestart om de rapper van het festival weg te houden. De Brit Neil Lonsdale, de initiatiefnemer van de petitie, noemde Kanye 'een belediging voor muziekfanaten overal ter wereld'. "Laten we dit muzikale onrecht proberen te voorkomen", aldus Lonsdale. Meer dan 133.000 mensen ondertekenden de petitie al.

The Telegraph schrijft dat Glastonbury later nog een derde, en laatste, headliner bekend zal maken. Het festival vindt dit jaar plaats van woensdag 24 juni tot zondag 28 juni.