Star Ocean 5 is een feit

Na dagen van onzekerheid is het dan toch een feit, er komt een nieuwe Star Ocean game. Famitsu, een japans video game magazine, heeft informatie onthuld.

Er is nog geen releasedatum, maar de game wordt ontwikkeld door Tri-Ace en uitgebracht door Square Enix. De volledige titel van de game is Star Ocean: Integrity and Faithlessness. Het speelt zich af in het jaar 537 van de ruimte kalender op de onbewoonde planeet Feycreed wat 6000 lichtjaren van Aarde af ligt. Er is al wat informatie over de personages, Fidel Camus is de hoofdspeler en is gespecialiseerd in schermen. Hij heeft zijn zwaard vaardigheden van zijn vader wie de belangrijkste schermer van Leslia Kingdom is. Dan is er nog Miki Sorvesta, de heldin en beste vriendin van Fidel. Haar vaardigheden liggen vooral bij het helen van personages. En als laatst Lilia, een meisje dat haar geheugen en gevoelens kwijt is.

De gevechten zijn real-time en afhankelijk van de afstand tussen jou en je tegenstander zal je manier van vechten veranderen. "De basis gevechten zijn hetzelfde als in de voorgaande delen waarin het personages waar de speler mee speelt één op één gevechten heeft. Bij bazen ligt het anders, daar zal de hele party betrokken worden bij het gevecht wat de spelers weer een andere ervaring geeft." aldus director Ogawa. Andere details over de gevechten die al bekend zijn; events lopen naadloos over in gevechten, de speler kan tussen personages wisselen, er is een grootschalige toename in de hoeveelheid vaardigheden en aanvalspatronen, vaardigheden hebben verschillende effecten afhankelijk van de afstand tussen jou en je tegenstander en kunnen opgenomen worden in combos.

"Ik hoop dat het mogelijk is door te gaan met deze games. Aan het eind, wanneer het helemaal klaar is, hoop ik dat we een game hebben dat zowel fans als nieuwelingen tot de serie aantrekt." zegt producer Kobayashi. Star Ocean 5 wordt ontwikkeld voor de PlayStation 3 en uiteindelijk geport naar de PlayStation 4. Volgens de producer zijn er geen plannen voor story dlc of een zogenaamde volledige versie die dan later uit zou komen. "Ik wil niks met deze game doen wat mensen boos zal maken, zelfs niet een klein beetje."

Fidel

Miki

Lilia