Japan tegen Syrië en Afghanistan in WK-kwalificatie

In de Maleisische hoofdstad Kuala Lumpur is geloot voor de tweede ronde van de Aziatische kwalificaties voor het wereldkampioenschap voetbal 2018 in Rusland. Japan is gekoppeld aan Singapore, Cambodja, Afghanistan en Syrië. Japan zal zeer waarschijnlijk niet in Syrië hoeven te voetballen, vanwege de oorlog speelt Syrië haar thuiswedstijden in Tehran, de hoofstad van Iran.

Australië, dat sinds 2006 deel uitmaakt van de Aziatische zone, werd gekoppeld Jordanië, Tadzjikistan, Kirgizië en Bangladesh. Zuid-Korea, een land dat sinds 1986 geen editie van het WK heeft gemist, neemt het op tegen Koeweit, Libanon, Myanmar en Laos.

Ook in Bhutan, vóór de start van de Aziatische kwalificaties het slechtste voetballand ter wereld, werd reikhalzend uitgekeken naar de loting. De kleine Himalaya-staat, dat in de voorronde te sterk was voor Sri Lanka, mag het in de groepsfase opnemen tegen China, Hong Kong, de Malediven en Qatar, gastheer van het WK 2022.

De acht groepswinnaars en de vier beste tweedes plaatsen zich voor de volgende ronde van de kwalificaties van het WK. Deze kwalificatieronde is tevens een kwalificatietoernooi voor de Azië Cup in 2019. De groepsfase begint in juni en loopt tot en met maart volgend jaar.