Wilders: 'Wir sind das Volk'

PVV-leider Geert Wilders heeft maandagavond voor Pegida-aanhangers te Dresden een toespraak gegeven. Hij noemde de toehoorders 'moedige patriotten' in de zogeheten strijd tegen de islamisering van het westen, en riep vervolgens "Wir sind das Volk!", een leus van de Pegida-beweging.

Volgens de NOS moest Wilders zijn redevoering meermaals onderbreken vanwege instemmend geroep uit het publiek. Er kwamen circa 10.000 betogers opdagen. Dat is fors minder dan de 30.000 waarop de organisatie had gehoopt. Het zouden er, mogelijk door de komst van der berühmte Holländer, evenwel een stuk meer zijn geweest dan in de afgelopen maanden bij soortgelijke bijeenkomsten.

Onder meer bondskanselier Angela Merkel kreeg een veeg uit de pan van Wilders. Ze heeft immers gezegd dat ook de islam bij Duitsland hoort. "Heeft zij gelijk?", vroeg hij de Pegida-aanhangers. "Merkel moet weg!", was het enigszins voorspelbare antwoord.

Geert Wilders
Geert Wilders (foto: ANP)

Op onderstaande tweet afgaande lijkt het er overigens op dat er Nederlandse fans van Wilders zijn komen opdagen, met een liefdevolle boodschap voor de PVV-leider.