Rutten: "Spitsen gaven niet thuis"

Feyenoord-manager Fred Rutten zag dat zijn ploeg het dit weekend erg lastig had tegen Willem II. De bespeler van De Kuip moest uiteindelijk genoegen nemen met een gelijkspel.

De oefenmeester die na dit seizoen vertrekt, vond het een logisch resultaat. "De 2-2 is een terechte uitslag. De combinatie van vechten en voetballen maakt Feyenoord dit seizoen tot een sterke ploeg. Alleen als we vol spirit en adrenaline spelen, kunnen we echt presteren”, vertelde Rutten tegenover de camera’s van FOX Sports.

Voorin zag de Wijchenaar dat zijn elftal maar weinig te vertellen had, waardoor zijn team onmachtig leek. Rutten: "Onze spitsen gaven in de eerste helft niet thuis, we speelden bijna met acht man.”

Ook achterin had de keuzeheer gezien dat zondagmiddag niet altijd alles even soepel verliep. "Bij het tweede doelpunt van Willem II verslikte Terence Kongolo zich. Daar heb ik geen problemen mee, dat kan een keer gebeuren bij een jonge speler. Als hij er maar van leert”, aldus de Feyenoord-trainer.

De puntendeling met de Tilburgers zorgt ervoor dat Rutten de tweede plaats uit het hoofd kan zetten en die hoogstwaarschijnlijk zal moeten laten aan Ajax.