Degenkolb de beste in Parijs-Roubaix

De Duitser John Degenkolb heeft zondag de wielerklassieker Parijs-Roubaix gewonnen. De renner van Giant-Alpecin versloeg in de sprint van een kopgroep van zeven de Tsjech Zdenek Stybar en de Belg Greg van Avermaet. De Nederlander Lars Boom werd vierde. Degenkolb won eerder dit jaar ook al Milaan-Sanremo.

Lang leek een grote groep met favorieten op weg naar de wielerbaan van Roubaix. Van de vooraf genoemde namen ontbrak daarin feitelijk alleen de Brit Geraint Thomas die twee keer was gevallen. Nadat een vroege vluchtgroep was ingelopen probeerde de een na de andere renner de aanval te zoeken. De Belg Jurgen Roelandts reed enige tijd alleen voorop. Boom en Niki Terpstra, de winnaar van vorig jaar, probeerden tevergeefs weg te rijden uit de groep. Dat lukte Van Avermaet en zijn landgenoot Yves Lampaert, ploeggenoot van Terpstra, wel. Zij kregen verrassend Degenkolb en diens Belgische ploeggenoot Bert de Backer achter zich aan. Degenkolb reed alleen het gat dicht en zag in de slotfase eerst Stybar en later een groepje met Boom aansluiten.

Op het Velodrome van Roubaix maakte Degenkolb het zoals verwacht af, waarmee hij de van oorsprong Nederlandse ploeg Giant-Alpecin de tweede klassiekerzege van dit jaar bezorgde.