Filmreeks van Stephen Kings Donkere Toren

De Donkere Toren-boekenreeks van de Amerikaanse horrorauteur Stephen King wordt verfilmd. Sony Pictures en MRC Studios werken samen om de lijvige boekenreeks om te zetten in een nog nader te bepalen aantal films. Dat schrijven Amerikaanse media.

De boekenreeks van Stephen King bestaat uit acht boeken die zich afspelen in een fictief koninkrijk waar magie nog volop aanwezig is. De hoofdpersoon Roland van Gilead is een scherpschutter die op een zoektocht is om zijn stervende wereld te redden. Het eerste boek in de reeks verscheen in 1982. In 2004 verscheen het laatste boek, met in 2012 een novelle met een extra verhaal dat aansloot op de eerdere boeken. De serie wordt gezien als het levenswerk van King.

De eerste film word een mix van horror en fantasy en is grotendeels gebaseerd op De Scherpschutter, het eerste boek. Hoewel acteurs als Javier Bardem en Russell Crowe interesse hebben in de hoofdrol, wordt er pas een cast samengesteld als er een regisseur is aangesteld. Wanneer de film uitkomt, is nog niet bekendgemaakt.