Pellè scoort eindelijk weer voor Southampton, Advocaat hard onderuit met Sunderland

Graziano Pellè heeft zaterdag met een doelpunt bijgedragen aan een thuiszege van Southampton op Hull City (2-0). Hij tekende voor de tweede treffer van het elftal van trainer Ronald Koeman.

Pellè scoorde voor het eerst sinds 20 december voor Southampton. Hij was ruim twee weken geleden nog wel succesvol voor Italië in een oefenduel met Engeland (1-1).

Southampton klom dankzij de zege naar de vijfde plaats op de ranglijst. De voorsprong op Liverpool, dat maandag tegen Newcaste United speelt, bedraagt twee punten. James Ward-Prowse maakte de openingstreffer van Southampton, waar Eljero Elia een kwartier voor tijd mocht invallen.

Trainer Dick Advocaat is zaterdag hard onderuit gegaan met Sunderland. De Hagenaar zag zijn ploeg voor eigen publiek verliezen van Crystal Palace (1-4)

Sunderland incasseerde vlak na rust drie doelpunten binnen vijf minuten. Glenn Murray tekende in de 48e minuut voor de openingstreffer. Vervolgens trof Yannick Bolasie tweemaal doel. De aanvaller uit Congo maakte na ruim een uur zijn derde doelpunt van de wedstrijd. Patrick van Aanholt voetbalde de hele wedstrijd voor Sunderland, dat in de slotminuut Connor Wickham nog zag scoren.

Sunderland boekte vorige week nog een luid bejubelde zege op Newcastle United (1-0). Dat was de eerste overwinning onder Advocaat, die zijn nieuwe club in de Premier League moet houden.

Aston Villa heeft zaterdag een belangrijke uitzege op Tottenham Hotspur geboekt (1-0). De formatie uit Birmingham nam dankzij de overwinning een beetje afstand van de onderste plaatsen van de Premier League.

Leandro Bacuna leverde de assist op het enige doelpunt, van Christian Benteke. Ron Vlaar had eveneens een basisplaats bij Aston Villa. Michel Vorm verdedigde het doel van Spurs omdat doelman Hugo Lloris nog niet is hersteld van een knieblessure.

Aston Villa eindigde het duel met tien man omdat Carlos Sanchez in de slotfase een tweede gele kaart kreeg.