Teaser voor True Detective 2

Na het succesvolle eerste seizoen van True Detective zijn de verwachtingen voor een vervolg hooggespannen, maar lange tijd was onzeker wat we konden verwachten van het tweede seizoen. Tot nu, want HBO heeft een teaser vrijgegeven.

True Detective is een 'anthology series', wat zoveel betekent als dat elk seizoen een eigen verhaal vertelt, met eigen personages en een eigen setting. Na Matthew McConaughey en Woody Harrelson in Louisiana in het eerste seizoen, zal het tweede seizoen een verhaal vertellen met Vince Vaughn, Colin Farrel, Rachel McAdams en Taylor Kitsch. Het speelt zich af in Californië en kent deze officiële synopsis:

Een bizarre moord brengt drie wetshandhavers en een beroepscrimineel bij elkaar. Elk van hen moet een web van samenzweringen en verraad doorkruisen in Californië. Colin Farrel is Ray Velcoro, een rechercheur op de rand van de wet in de stad Vinci, in de regio van Los Angeles. Vince Vaughn speelt Frank Semyon, een crimineel en ondernemer die dreigt zijn levenswerk te verliezen, terwijl zijn vrouw en trouwste bondgenoot (Kelly Reilly) worstelt met zijn keuzes en die van haarzelf. Rachel McAdams is Ani Bezzerides, een rechercheur van de Ventura County Sherrif die zich vaak lijnrecht tegenover het wetsysteem vindt. Taylor Kitsch speelt Paul Woodrugh, een oorlogsveteraan een motoragent voor de Highway Patrol die een misdaad ontdekt wat drie groepen wetsdienaars bij elkaar brengt, samen met meerdere criminele samenzweringen en miljarden dollars.

True Detective 2 is, net als de eerste serie, geschreven door Nic Pizzolatto. In tegenstelling tot vorig jaar kent dit seizoen echter meerdere regisseurs. Justin Lin, bekend van de Fast & Furious-filmserie en executive producer van de tv-serie Scorpion, regisseert de eerste twee afleveringen. Cary Fukunaga, regisseur van het eerste seizoen, is nog wel betrokken als producer. De achtdelige serie zal starten in de tweede helft van juni.