Age of Empires II HD krijgt patch en uitbreiding

Microsoft heeft te kennen gegeven met een nieuwe update te komen voor Age of Empires II: HD. De update bestaat uit een patch en een nieuwe uitbreiding, zo maakte Microsoft bekend op de Age of Empires II: HD development blog.

De uitbreiding bestaat uit nieuwe civilizations, campaigns, gamemodi, nieuwe units en meer. Specifieke details bleven achterwege. De uitbreiding is een vervolg op de The Forgotten-uitbreiding die in 2013 uitkwam. Die uitbreiding bracht twee nieuwe gamemodi genaamd Treaty en Capture the Relic, alsmede een spectator-modus, grotere maps, vijf nieuwe civilizations en vier nieuwe campaigns.

De patch moet onder andere gaan zorgen voor betere optimalisatie zodra er veel units gelijktijdig in beeld zijn. Ook is een verbetering van het multiplayer-lobbysysteem onderdeel van de patch.

Age of Empires II: HD kwam in 2013 uit op Steam. De remaster werd sterk bekritiseerd vanwege de minimale veranderingen ten opzichte van het origineel. Zo had de game helemaal geen HD textures, ondanks wat de naam doet vermoeden. Toch wordt de game nog steeds ontzettend veel gespeeld: sinds de release van de remaster in 2013, is er meer dan vijftig miljoen uur gespendeerd aan de game en zijn er tienduizend custom items gemaakt in de Steam-workshop.