Doorrijdende doodrijder weigert bloedtest

Iemand doodrijden in het verkeer, daarna doodleuk doorrijden en dan na je aanhouding ook nog een bloedtest weigeren? Het kan in de bananenrepubliek Nederland.

De dodelijke aanrijding vond in de nacht van zaterdag op zondag plaats aan de Harendonkweg in Den Bosch. Rolf Zwart, een 26-jarige bromfietser uit Rosmalen, werd geschept door een automobilist die vervolgens doorreed. Het slachtoffer overleed ter plaatse. Nog dezelfde nacht begon de politie met het opsporen van de dader.

Dankzij eigen speurwerk lukte dat vrij snel. Zondag rond het middaguur werd een 22-jarige man aangehouden. Het was toen nog niet duidelijk of de verdachte bestuurder te veel had gedronken. Maar wat blijkt? Je kunt in zo'n geval gewoon je medewerking aan een bloedtest weigeren. Dat blijkt uit berichtgeving van het Brabants Dagblad.

In vrijheid gesteld
Het is nu dus niet duidelijk of de bestuurder onder invloed was van alcohol of drugs. De brokkenpiloot is gisterenmiddag in vrijheid gesteld. Dat gebeurde nadat hij aan de rechter-commissaris was voorgeleid. Het Openbaar Ministerie (OM) blijft de man wel zien als verdachte. Hij mag zijn vervolging thuis afwachten.

De dood-/doorrijder zou wél hebben toegegeven dat hij op de bromfietser is gebotst. Het OM vermoedt dat hij te hard reed, omdat hij een andere auto inhaalde. De advocaat van de verdachte wil niks zeggen over zijn cliënt en het ongeval.