Legio mogelijkheden in LEGO Dimensions

Redditer just2good heeft informatie gelekt over LEGO Dimensions. Meteen daarop volgde het officiële persbericht met veel meer details. Sublieme strategische zet en zeer effectief om miscommunicatie te voorkomen.

Het trio

In LEGO Dimensions versmelten niet alleen meerdere games met elkaar, ook virtueel en reëel met LEGO spelen wordt één grote interactieve bezigheid. Batman, Gandalf en Wyldstyle werken samen om een slechterik genaamd Lord Vortech te bestrijden. De snoodaard heeft een vortex gecreëerd tussen verschillende LEGO-werelden en veel LEGO-poppetjes zijn daardoor verdwenen.

Je kunt voertuigen, wapens en personages gebruiken van verschillende LEGO-games. Rij rond met Wonder Woman in een DeLorean als je daar zin in hebt. De hoofdpersonen komen zelf uit verschillende spellen, zoals Gandalf van Lord of the Rings en Wyldstyle uit de LEGO Movie. Ook de Batmobile is van de partij. De slogan van het spel is Break the Rules en volgens Warner zijn er dan ook geen regels.

Er is ook een soort Skylanders-systeem met een toy pad waar je de mini-figuren op kunt zetten. Mogelijkheden te over om te genieten dus. Het LEGO Dimensions Starter Pack helpt je meteen op weg. Daarin zit behalve het spel ook nog een Gateway, de Batmobile, de drie hoofdpersonen en een toy pad.

Starter Pack

Uiteraard kun je extra pakketten kopen voor de toy pad met een eigen thema, zoals het Back to the Future Level Pack, twee DC Comics Fun Packs, drie Ninjago Fun Packs enzovoort.

Het is interessant dat het Skylanders-idee door anderen wordt overgenomen. Jammer alleen dat het niet één uniform systeem is als Nintendo Amiibo. Ook is het spijtig dat LEGO Dimensions niet op pc te spelen is. Maar het meest interessante van LEGO Dimensions is uiteraard het fysiek bouwen van een LEGO-construct dat in de game gebruikt wordt. Hoe dit in de praktijk uitpakt is nog even afwachten, maar het idee spreekt zeker aan.

LEGO Dimensions komt 29 september uit voor PlayStation 3, PlayStation 4, Wii U, Xbox 360 en Xbox One. Het starter pack is $99,- en de prijs in euro’s zal ook in die buurt liggen.

Mix van personages

Releasedatum