Eerste castfoto voor Suicide Squad

Fury-regisseur David Ayer blijft fans voorzien van foto's en weetjes over Suicide Squad, de film waar hij momenteel druk mee bezig is. De cast verzamelde gisteren voor een eerste gezamelijke 'table read' en dat deelde de regisseur met zijn Twitter-volgers.

Een table read is een sessie waarin de acteurs, en eventueel invallers voor afwezige acteurs, gezamenlijk het script hardop lezen. Hiermee krijgen ze een gevoel hoe de film (of tv-aflevering) klinkt met de acteurs in hun rol. Het is één van de gebruikelijke eerste stappen in de productie van een film. Het is vaak ook de eerste keer dat de cast in z'n geheel bij elkaar is, en dat was voor Ayer een goede reden voor een foto.

Op deze foto zijn te zien: David Ayer, Joel Kinnaman (Rick Flag), Will Smith (Deadshot), Adawale Akinnuoye-Agbaje (Killer Croc), Karen Fukuhara (vermoedelijk speelt zij Plastique), Jay Hernandez (vermoedelijk speelt hij El Diablo), Margot Robbie (Harley Quinn), Jai Courtney (Boomerang), Cara Delevingne (Enchantress), Viola Davis (Amanda Waller). Afwezig zijn Jared Leto, die de rol van de Joker speelt, en een aantal acteurs in kleinere rollen.

Suicide Squad is de tweede DC Comics-verfilming van 2016 en speelt zich in hetzelfde filmuniversum af als Batman v Superman: Dawn of Justice. Het team, ook wel Task Force X genoemd, bestaat uit een groep veroordeelde superschurken die voor de overheid vuile klusjes moeten opknappen, bij wijze van taakstraf. Het is nog niet bekend welke van de genoemde personages daadwerkelijk onderdeel zijn van de groep, en welke schurken simpelweg andere rollen in de film hebben; een synopsis moet nog worden vrijgegeven. De film verschijnt volgend jaar augustus.