Allison zorgt voor cultuuromslag bij Ferrari

Technisch directeur James Allison heeft naar eigen zeggen voor een cultuuromslag bij het Formule 1-team Ferrari gezorgd. De Brit heeft het korte termijn denken uitgebannen en hierdoor de druk op de ontwerpafdeling verminderd. Dit lijkt zijn vruchten af te gaan werpen, getuige de overwinning in Maleisië.

Allison stapte halverwege 2013 over van Lotus naar Ferrari en heeft pas voor dit jaar zijn stempel op de prestaties kunnen drukken, zo meldde hij aan Autosport. "Ik heb geen enkel onderdeel voor de auto van dit jaar ontworpen, want we hebben genoeg goede mensen die dat kunnen. Ik heb wel een aandeel erin gehad, want ik heb aangegeven op welke onderdelen ze zich moesten gaan richten. Ik heb de druk weggenomen om onderdelen meteen te leveren, maar meer te denken aan de langere termijn. Dat is niet makkelijk te veranderen."

Het lijkt Allison geslaagd te zijn om de aerodynamica van de Ferrari zo een stap vooruit te helpen. In plaats van telkens maar te komen met nieuwe onderdelen die niet blijken te werken wordt er meer gekeken naar het aerodynamicapakket als geheel. Dit programma is volgens de Brit al in januari vorig jaar gestart, terwijl de verbeteringen aan de Ferrari-motor pas halverwege 2014 in gang zijn gezet.