Lekker op tijd naar huis na Avengers: Age of Ultron

Avengers: Age of Ultron zal geen after-credits scène, zoals gebruikelijk bij films van Marvel Studios, bevatten. Maar geen zorgen: wel is er een mid-credits scène die ons lekker maakt voor een volgende film van Marvel.

De after-credits scène is een traditie waarmee Marvel begon in haar eerste film, waarin Samuel L. Jackson voor het eerst zijn opwachting maakte als Nick Fury en Tony Stark (Downey Jr.) informeerde dat hij niet de enige superheld is. Deze scènes zijn ondertussen bijna een eigen leven gaan leiden en fans zijn soms enthousiaster over datgene wat ná de film komt dan de film zelf. De korte scènes vormen dan ook een lekkere teaser voor een project van Marvel, en geven de fans een idee over mogelijke verhaallijnen. De eerste Avengers sloot af met een scène waarbij onze helden genieten van een broodje 'shawarma' na alle actie in New York.

Avengers: Age of Ultron zal dus geen after-credits scène bevatten. Regisseur Joss Whedon zegt het volgende: “Er volgt niks helemaal op het einde. En dat lieg ik niet. We willen dat iedereen weet dat er niks is, zodat niet iedereen tien minuten zit te wachten en dan roept: Gotver, we gaan ze vermoorden!'

Natuurlijk zal Marvel ons echt wel teasen voor een volgende film, alleen zal de scène dit keer in het midden van de credits zitten. Marvel president Kevin Feige zegt erover: “Er is een korte scène, een soort epiloog, die tijdens de credits verschijnt. Maar er is niet nog een after-after-scène.”

Wat die scène precies inhoudt, blijft nog even een verrassing. Avengers: Age of Ultron draait vanaf 22 april in de Nederlandse bioscopen.

Een overzicht van de after-credits scènes van Marvel's Phase One films.