Jans: "We mogen wéér naar Rotterdam"

Ron Jans en PEC Zwolle maken zich op voor de tweede bekerfinale op rij. De trainer kon na afloop van het duel met FC Twente zijn geluk niet op.

"Het was hartstikke spannend. In de eerste helft hadden wij op voorsprong moeten komen, daarna kreeg FC Twente meer kansen en waren zij de bovenliggende partij", aldus Jans tegenover FOX Sports. Na 120 minuten stond het 1-1 en dus moesten er penalty’s aan te pas komen.

"De instelling aan onze kant was uitstekend. Ik had veel vertrouwen in Hahn en de spelers, ook tijdens de penaltyserie. We hebben de strafschoppen van FC Twente tegen Go Ahead Eagles bestudeerd en uiteindelijk bleek dat genoeg", verklaarde Jans.

Het was een moeizame wedstrijd in Enschede, maar het resultaat telt, oordeelde Jans. "Zo kun je ook door. Vorig jaar was één van de mooiste momenten uit mijn carrière en nu mogen we wéér naar Rotterdam. Morgen ga ik kijken bij FC Groningen tegen Excelsior en dat kijkt na vanavond een stuk gemakkelijker."

Vorig seizoen verraste PEC Zwolle vriend en vijand door in de finale Ajax met liefst 5-1 te verslaan. Ook dit jaar volgt een Zwolse armada richting De Kuip. Zondag 3 mei volgt wellicht wederom een groot feest.