Zeilmeisje Laura stapt in huwelijksbootje

Tijd voor nieuws dat bij menig mannelijke FOK!'er keihard aankomt: Zeilmeisje Laura Dekker (19) is getrouwd. Met een 31-jarige Duitser nog wel. Naar nu pas blijkt, gaven ze elkaar al op 28 maart het ja-woord.

Daniël Tealman heet -ie, de geluksvogel die de amper volwassen Laura heeft ingelijfd. Het duo is getrouwd in Nieuw-Zeeland, schrijft De Telegraaf. Verrassend genoeg trouwden ze niet op een boot, maar hoog in de bergen van Whangarei. Bij de bruiloft was een select gezelschap aanwezig, onder wie de gescheiden ouders van Laura.

Guppy
Laura en haar 12 jaar oudere echtgenoot kennen elkaar sinds 2013. Ze wonen samen op de boot 'Guppy', voor de kust van Nieuw-Zeeland, het land waar Laura trouwens ook is geboren. Voor de enkeling die niet weet wie Laura Dekker is: in 2012 werd ze internationaal bekend toen ze als jongste zeiler (16) solo de wereld rond wist de varen.

Dat haar vriend ouder is, ziet het zeilmeisje als een voordeel: 'Ik kan beter met oudere mensen omgaan.' Die uitspraak klonk heel wat mannelijke FOK!'ers als muziek in de oren. Maar helaas... Hoewel we Laura natuurlijk alle geluk toewensen, blijft het bijzonder klachtwaardig nieuws, dat huwelijk van haar.

Laura Dekker rondt wereldreis af (Novum)
Laura Dekker: Ja! Ik Wil! (Novum)