FC Utrecht biedt excuses aan na spreekkoren

FC Utrecht heeft dinsdag excuses aangeboden voor de spreekkoren tijdens de wedstrijd zondag tegen Ajax. Onder meer vanaf de Bunnik-side, waar de harde kern van FC Utrecht zich bevindt, waren antisemitische leuzen te horen.

"Vanzelfsprekend nemen wij als FC Utrecht afstand van deze vreselijke spreekkoren", aldus FC Utrecht in een verklaring. "En vinden we excuses aan diegenen die zich hierdoor gekwetst voelen, op zijn plaats. Wij waren onaangenaam verrast dat dit heeft plaatsgevonden. Tijdens de wedstrijd hebben wij, evenals de KNVB, het Openbaar Ministerie en de politie, de bewuste tekst van dit liedje niet gehoord."

FC Utrecht wil er alles aan doen om de 'boosdoeners' op te sporen en wil passende maatregelen nemen. "We zijn al langer aan het kijken hoe we ons stadion erop in kunnen richten dat we spreekkoren goed kunnen opsporen en aanpakken.Toch denken wij niet dat alleen straffen de oplossing is. Wij pleiten er altijd voor dat we de problemen bij de wortel aanpakken. Wij durven te beweren dat ze niet eens weten wat ze zingen en wie ze hiermee feitelijk kwetsen."