De Boer niet tevreden over Sigthórsson

Frank de Boer uitte na afloop van het duel met FC Utrecht (1-1) kritiek op zijn spits Kolbeinn Sigthórsson. De IJslander werd voortijdig naar de kant gehaald. Ajax kwam in de Galgenwaard nog wel op voorsprong door een eigen doelpunt van Ramon Leeuwin, maar in de slotfase forceerde breekijzer Gévero Markiet de gelijkmaker. Leeuwin kreeg nog rood. De thuisploeg hield echter stand.

De Boer was niet tevreden over zijn ploeg. Onder anderen Sigthórsson kreeg kritiek te verduren. "Hij was gewoon niet goed genoeg vandaag”, aldus Ajax-coach in gesprek met FOX Sports. "Ik vind dat hij meer moet brengen, daarom heb ik hem ook gewisseld."

De 1-1 vond de oefenmeester onnodig. "We hadden hier gewoon met 0-2 of 0-3 voor moeten staan, als we de goede keuzes maken. Nu kregen we het deksel op de neus en dat kunnen we onszelf verwijten", baalde De Boer. Door het gelijke spel van Ajax kan PSV zaterdag wellicht al kampioen worden. Dan moet het zelf vrijdagavond PEC Zwolle verslaan en Ajax moet een dag later onderuit gaan tegen Heracles Almelo.