Aanslag op spelersbus Fenerbahçe

Bij een bloedige aanslag op de spelersbus van de Turkse voetbalclub Fenerbahçe is zaterdagavond de chauffeur ernstig gewond geraakt. De bus werd in Sürmene onder vuur genomen door een nog onbekende schutter. De Nederlander Dirk Kuijt, die bij Fenerbahçe speelt, zat niet in de bus.

Op beelden van lokale media is te zien dat er in elk geval twee kogels door de voorruit van de bus zijn gegaan. De chauffeur zou de bus nog aan de kant hebben kunnen zetten om ernstiger leed te voorkomen. De chauffeur is zwaargewond naar het ziekenhuis afgevoerd, meldt de NOS. De spelers zijn met politieauto's naar het vliegveld van Trapzon gebracht.

De schutter zou een fan van Trabzonspor zijn, maar dat kon niet worden bevestigd. Fenerbahçe keerde terug naar huis van de gewonnen uitwedstrijd tegen Çaykur Rizespor in Rize (1-5). Trabzon ligt op de route van Rize naar Istanbul. Sürmene ligt tussen Rize en Trabzon. Dirk Kuijt was niet met zijn team mee, omdat hij een blessure heeft.

Borussia Dortmund
Schieten op spelersbussen is vandaag kennelijk in. Vanmiddag werd de bus van het Duitse Borussia Dortmund al beschoten. Dat gebeurde voor het hotel waar de spelers verbleven. Er waren op dat moment geen spelers in de bus aanwezig. Dortmund kreeg vandaag koploper Bayern München op bezoek. Het is onduidelijk of fans van Bayern bij de aanval zijn betrokken. De politie kon een ongeluk wél uitsluiten.