Ex-minister Steve Stevaert dood gevonden

De Belgische oud-minister Steve Stevaert (60) is donderdag dood gevonden in het Albertkanaal bij Hasselt, meldt de Belgische zender VTM. Stevaert was donderdagochtend verdwenen nadat bekend was geworden dat hij vervolgd zou worden wegens verkrachting.

Tijdens de zoektocht naar de voormalig bewindsman was eerder al zijn fiets bij het kanaal gevonden. Later trof de politie twee van zijn jassen aan in het water. Het lichaam werd gevonden na de inzet van een sonarboot en een duiker.

Stevaert was voorzitter van de Vlaamse sociaaldemocratische partij en viceminister-president en minister in Vlaamse regeringen. Hij was van 2005 tot 2009 hoofd (gouverneur) van Limburg. Als burgemeester van Hasselt voerde hij daar in 1997 gratis openbaar vervoer in. Hij droeg de eretitel minister van staat. Hij was de laatste jaren niet meer politiek actief.

De verkrachting zou 4,5 jaar geleden in Brussel hebben plaatsgevonden. Stevaert zou de vrouw hebben ontmoet toen ze beiden te gast waren in een programma van seksuologe Goedele Liekens. Na de opnames zou Stevaert haar volgens de omroep hebben verkracht. Het slachtoffer diende begin 2013 een klacht in.

VTM: ex-minister Steve Stevaert dood gevonden
VTM: ex-minister Steve Stevaert dood gevonden (Foto: ANP)