Deadpool-verfilming niet geschikt voor kids

Deadpool, de eerste Marvel-verfilming van 2016, met Ryan Reynolds in de hoofdrol, krijgt een R-rating. Dat melde Reynolds in een video-item voor de website JoBlo.com.

Reynolds onthulde vorige week via zijn Twitter de look van zijn Deadpool-outfit: precies zoals in de comics, precies zoals de fans het willen. In de video wordt oorspronkelijk gesproken over een PG-13 kijkersrating, maar aangezien het gisteren 1 april was, was dat een grap.

Verwacht in Deadpool dus veel creatief grenzeloos taalgebruik. En geweld. De makers weten de daadwerkelijke rating van de film op dit moment nog niet: een dergelijke waardering wordt door de Motion Picture Association of America toegewezen na het bekijken van de film. Maar men zal zich in ieder geval niet inhouden om een commercieel meer gunstige waardering te verkrijgen.

Deadpool breekt in februari 2016 door de vierde muur en naast Reynolds zijn ook T.J. Miller, Morena Baccarin en Gina Carano te zien. De film wordt geregisseerd door debuterend regisseur Tim Miller op basis van een scenario dat is geschreven door Rhett Reese en Paul Wernick.