Ajax neemt Milik definitief over van Bayer Leverkusen

Ajax neemt Arek Milik definitief over van Bayer Leverkusen. De Poolse spits tekent een contract tot de zomer van 2019. De Amsterdamse club huurt Arek Milik dit seizoen van Bayer Leverkusen, maar in het contract was ook een optie tot koop opgenomen. Trainer Frank de Boer liet al meerdere malen weten dat hij erg tevreden is over de Pool en dat hij hoopte dat Milik ook volgend seizoen in Amsterdam zou spelen.

En dat is nu ook het geval. Ajax laat op de officiële website weten dat de optie tot koop is gelicht. Naar verluidt wordt er een bedrag van 2,8 mlijoen euro betaald, al bevestigt Ajax deze transfersom niet.

Milik tekent een contract tot de zomer van 2019. Voor de speler zelf is dit een welkome opsteker, aangezien hij afgelopen weekeinde een flinke knieblessure opliep tijdens de interlandperiode. In het duel tussen Polen en Ierland kreeg hij een stevige tackle te verwerken waarna hij het veld geblesseerd moest verlaten. Hierdoor is hij de komende weken niet inzetbaar.

De spits debuteerde in augustus officieel voor de Amsterdammers tijdens de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal tegen PEC Zwolle (1-0 verlies). In totaal speelde Milik dit seizoen 33 wedstrijden voor Ajax, waarin hij 23 keer scoorde.

Arek Milik t/m 2019 in het shirt van Ajax te zien. (PRO SHOTS/
Arek Milik t/m 2019 in het shirt van Ajax te zien. (PRO SHOTS/Peter Lous)