Bank blokkeert rekening jihadfan Maiwand

Twitteraar Maiwand Al-Afghani, ook wel bekend als 'Maiwand de Thuisblijver', is als klant gedumpt door de lokale Rabobank. Jihad-liefhebber Maiwand, die in werkelijkheid Shabir Burhani heet, kreeg dat gisteren te horen op het filiaal in zijn woonplaats Leiden.

De Rabobank heeft de betaalrekeningen van Maiwand geblokkeerd, schrijft De Telegraaf. De bank vindt Maiwands radicale uitlatingen op diverse sociale media niet langer acceptabel en verbreekt daarom de klantrelatie. In een brief die persoonlijk aan de Leidse student is overhandigd, staan nog meer argumenten. De bank wil niet in details treden, maar een woordvoerder laat weten: 'We moeten ons houden aan de wet- en regelgeving en de Wet op het Financieel Toezicht. Om die reden is de klantrelatie beëindigd.'

Maiwand is uiteraard verbolgen en denkt dat 'bepaalde actoren' in de samenleving hem verder proberen te radicaliseren. 'Maar dat zal ze niet lukken', zegt hij. Afreizen naar het Kalifaat is niet aan de orde. 'Ik blijf lekker hier', aldus de thuisblijver.