Smedley: "Williams heeft werk aan de winkel"

Het Formule 1-team Williams zal hard aan de slag moeten om de opgelopen achterstand in te halen, zo heeft Williams-directeur Rob Smedley aan Autosport laten weten. Eind vorig jaar kon het team Mercedes bedreigen, maar dat team vergrootte deze winter haar voorsprong weer en ook Ferrari blijkt sneller te zijn dan de renstal uit Grove.

Smedley: "Het totaalpakket van zowel Mercedes als Ferrari is beter dan dat van ons. Wij moeten onze bolide dan ook over de hele lijn verbeteren." Een van die aspecten is de omgang van de FW37 met de banden. "Het is niet zo dat bij ons de bandenslijtage enorm is, maar er zijn duidelijk teams die het op dat vlak beter voor elkaar hebben. In Maleisië waren er coureurs die maar twee pitsstops nodig hadden, maar wij moesten het met drie stops doen."

De stops zelf behoeven ook verbetering, want Williams liet afgelopen weekend hier te veel tijd liggen. "In Maleisië ging het twee keer mis. Eerst kregen we een bandenwarmer niet van een band af - al gebeurde dat toen beide coureurs tijdens de safety car-fase in de rij in de pits stonden - en tijdens een latere stop van Felipe Massa werkte de krik die de achterkant omhoog moet tillen niet goed."