Amsterdamse roeivereniging Nereus verwoest bungalow Beekse Bergen

Leden van de Amsterdamsche roeivereniging Nereus lieten een bungalow op vakantiepark Beekse Bergen in Hilvarenbeek totaal verwoest achter.

De Amsterdammertjes trokken onder andere schilderijen en lampen van de muur, staken de keuken in brand en maakten een tafel compleet van kant. "Dit groepje heeft het niet helemaal begrepen, alles ligt in puin. De schade wordt geschat op zo’n tienduizend euro", aldus Ron van Kuijk woordvoerder van Libéma, de eigenaar van het park.

Afgelopen weekend waren er roeiwedstrijden op de naastgelegen roeibanen. "Dan is ons park natuurlijk ideaal", vertelt Van Kuijk. "Er is wel vaker iets gebeurd maar dit is een absoluut dieptepunt. Ze hebben de hele boel verbouwd."

De wedstrijdleiding besloot alle deelnemende teams van Nereus direct te diskwalificeren.

Daarnaast is het incident ook gemeld bij de Koninklijke Nederlandse Roeibond. "We zijn wel blij met de manier waarop Vidar en ook Nereus dit incident hebben opgepakt. Vooraf hebben we afspraken over wat te doen als er een incident plaats zou vinden. De rekening gaat naar Nereus, zij zullen de schade op de personen zelf proberen te verhalen." 

Het is nog niet bekend of het vakantiepark aangifte gaat doen. Het lijkt erop dat het intern opgelost zal worden en de daders ongestraft wegkomen.