Gebruik beeltenis Robin Williams verboden

Robin Williams heeft voorkomen dat zijn naam en gezicht na zijn dood commercieel gebruikt kunnen worden. Dat meldt Hollywood Reporter.

De acteur heeft middels zijn nalatenschap voorkomen dat zijn foto of hologram opduikt in bijvoorbeeld films, theaters of commercials. De publiciteitsrechten worden voor 25 jaar lang na zijn dood vastgezet in de Windfall Foundation, een stichting die de acteur zelf oprichtte om geld in te zamelen voor organisaties als Artsen Zonder Grenzen. Dat blijkt uit de papieren van de beheerders van het nalatenschap van Williams.

Maandag verschenen de kinderen van Williams en zijn weduwe voor de rechter om duidelijkheid te krijgen over wie recht heeft op welke eigendommen van de komiek die vorig jaar zelfmoord pleegde. Weduwe Susan Schneider Williams vindt dat zij recht heeft op spullen die geclaimd worden door Williams' kinderen Zachary, Zelda en Cody. De beheerders van het nalatenschap benadrukten voor de rechter echter dat het testament van de acteur ondubbelzinnig is en Susan de rechtszaak voorbarig aanspande. De rechter geeft de beheerders een kans om het alsnog onderling te regelen en plande een nieuw verhoor op 1 juni.