Venus Williams schakelt Wozniacki uit, Rojer naar kwartfinale

Venus Williams heeft maandag de kwartfinales bereikt van het hoog aangeschreven tennistoernooi van Miami. Dat ging ten koste van de als vierde geplaatste Deense Caroline Wozniacki. De Amerikaanse kreeg alleen in de tweede set serieuze tegenstand. Ze won die echter overtuigend met 7-1 in de tiebreak: 6-3 en 7-6.

Carla Suarez Navarro schakelde met Agnieszka Radwanska, de nummer zeven van de plaatsingslijst, ook een speelster uit die boven haar staat in de hiërarchie. De Spaanse had daar drie sets voor nodig: 5-7, 6-0 en 6-4. De partij duurde meer dan twee uur.

Jean-Julien Rojer heeft met Horia Tecau de kwartfinales van het dubbelspel bereikt. Het Nederlands-Roemeense duo, dat in Florida als vierde is geplaatst, rekende maandag in anderhalf uur af met de Colombianen Juan Sebastian Cabal en Robert Farah. De beslissing viel in de supertiebreak: 6-7 (6), 6-3 en 10-2. In de eerste set verloor niemand zijn service. Dat gebeurde pas in de tiebreak, die met enig geluk naar de Zuid-Amerikanen ging. Rojer en Tecau kwamen echter sterk terug, wonnen de tweede set overtuigend en namen ook in de supertiebreak meteen een ruime voorsprong. Het eerste van de zeven matchpoints werd benut.

In het enkelspel drong Kei Nishikori zonder veel moeite door tot de vierde ronde. De Japanner versloeg de Serviër Viktor Troicki in iets meer dan een uur: 6-2 en 6-2.