Verkrachter: 'the devil made me do it'

De sadist die in Australië 6 weken lang een Nederlandse toeriste heeft verkracht en mishandeld, heeft een goed alibi: de man zou namelijk bezeten zijn geweest door de duivel.

Opnieuw krijgt satan de Zwarte Piet toegeschoven. Ook zou het lichaam van meneer Granata zijn overgenomen door de geest van zijn opa. Gewelddadig gedrag zit blijkbaar in de familie.

Volgens de advocaat van de 47-jarige dader zou de man verslaafd zijn aan crystal meth. De rechter was niet echt onder de indruk van het verhaal van de verdediging en liet weten dat mogelijk sadomasochistische neigingen, woede en jaloezie een rol gespeeld hebben. De rechter noemde de daden van Granata 'weerzinwekkend en walgelijk'.

Granata en zijn vriendin hadden de 21-jarige Nederlandse leren kennen op een feestje. Daar gebruikte ze drugs met het stel en ging daarna met hen mee voor een triootje. Later haalde Granata in zijn kop dat de twee dames stiekem een relatie met elkaar zouden hebben. Dus sloot hij de Nederlandse vrouw maar op.

De vrouw is meerdere malen verkracht en heeft zo'n 54 steekwonden opgelopen. Ze werd verscheidene keren bewusteloos gemept en mishandeld met een vleesvermaler, een deegroller, een gasbrander en een stofzuiger. Bij twee van de martelpartijtjes deed de vriendin van Granata ook mee. Zij is inmiddels vrijgesproken omdat zij ook een slachtoffer van de bezetene was.

Granata heeft schuld bekend, maar geeft toch stiekem een onbewezen entiteit de schuld van zijn daden.