Uitslag Moto2 Grand Prix van Qatar

De Duitser Jonas Folger heeft de Grand Prix van Qatar in de Moto2 op zijn naam geschreven. De Duitser werd daarbij wel geholpen door het uitvallen van alle drie favorieten, Johann Zarco, Esteve Rabat en Sam Lowes. Voor Folger was het zijn eerste zege in de Moto2 en zijn eerste grand prix-overwinning sinds hij in Tsjechië in 2012 de race in de Moto3 won.

Bij de start wist Lowes van poleposition de leiding in handen te pakken, gevolgd door Zarco. Rabat kwam al snel in de problemen en viel terug tot rond de tiende plek. Het duurde niet lang tot Zarco, die de leiding overnam, en Lowes een gat sloegen naar Folger en de Italiaan Franco Morbidelli, terwijl de Belg Xavier Simeon bij dat duo aan kon sluiten.

In de vierde ronde werd de race op zijn kop gezet, doordat Lowes na een domme fout onderuit ging. Rabat, die inmiddels wat plekken teruggepakt had, ging eveneens tegen het asfalt, net als Luis Salom en Axel Pons in dezelfde ronde. De overwinning leek vervolgens al vergeven, want niemand kon partij bieden aan Zarco. Ver achter de Fransman streden Folger en Simeon om de overige podiumplaatsen, maar de Belg moest zijn Duitse kompaan langzaam maar zeker weg laten rijden.

Achter Simeon werd om de vierde plek wel fel gestreden door een groepje bestaande uit Sandro Cortese, Morbidelli, Thomas Lühti en Mika Kallio. Debutant Alex Rins, vorig jaar derde in de Moto3, kwam in de loop van de race goed op gang en sloot aan bij het kwartet. Drie ronden voor het einde haalde hij op Lühti na de hele groep in, waarmee hij direct zijn klasse liet zien.

Voorin de race ging het op dat moment echter helemaal fout voor Zarco. De Fransman had een probleem met zijn schakelmechanisme, stuurde zijn machine bijna de muur in en zag vervolgens de ene na de andere rijder passeren. Plotseling lag Folger op kop en de Duitser lag niks meer in de weg om de zege te pakken. Simeon werd tweede, gevolgd door Lühti, die Rins nog net van zich af wist te houden. Zarco kwam nog als achtste over de streep, waarmee hij wel kostbare WK-punten scoorde.