Firmino schiet Brazilië langs Chili, Hernández bezorgt Mexico zege

Brazilië heeft zondag met miniem verschil de oefeninterland tegen Chili gewonnen. De nummer vier van het afgelopen WK zegevierde in het Emirates Stadion van Arsenal dankzij een doelpunt van Roberto Firmino: 1-0. De spits van Hoffenheim omspeelde halverwege de tweede helft doelman Claudio Bravo en tikte simpel binnen. Het betekende zijn eerste doelpunt voor de Seleçao.

De Zuid-Amerikanen maakten er meer een harde dan een goede wedstrijd van in Londen. De Engelse arbiter Martin Atkinson deelde liefst zeven gele kaarten uit, vijf aan Brazilië en twee aan Chili. Opvallend genoeg bleef de smerigste overtreding onbestraft. Gary Medel ging in de eerste helft boven op het rechteronderbeen van Neymar staan, maar dat ontging Atkinson. Dezelfde arbiter gaf vorige week Steven Gerrard van Liverpool voor eenzelfde soort overtreding nog rood, terwijl hij nog geen minuut in het veld stond in de wedstrijd tegen Manchester United.

Javier Hernández heeft Mexico zaterdagavond in Los Angeles de zege bezorgd in de vriendschappelijke wedstrijd tegen Ecuador. Chicharito, door Manchester United verhuurd aan Real Madrid, scoorde in het Memorial Coliseum na een kwartier. Het zou bij 1-0 blijven mede doordat de Ecuadoriaanse middenvelder Miler Bolaños ver in de tweede helft een strafschop miste.

PSV'er Andrés Guardado, die voor drie jaar gaat bijtekenen in Eindhoven, speelde bij Mexico de hele wedstrijd, evenals Hector Moreno (ex-AZ). Jesús Corona (FC Twente) bleef in het trainingspak toekijken.

Bongani Zungu heeft zondag voorkomen dat het Zuid-Afrikaans voetbalelftal een nederlaag zou lijden in de oefenwedstrijd tegen Nigeria. De aanvaller van Mamelodi Sundowns maakte in Nelspruit ver in blessuretijd gelijk: 1-1.

Ahmed Musa (ex-VVV) bracht de Nigerianen in de slotfase op voorsprong. Eerder had Andile Jali, die in de Belgische competitie speelt bij KV Oostende, nagelaten dat namens de gastheren te doen. Hij miste een strafschop.

De Zuid-Afrikaanse Ajacied Thulani Serero speelde de hele wedstrijd. Kamohelo Mokotjo (FC Twente) kwam niet van de reservebank af.