Britten boos over 'Lubitz-film'

In het immer politiekcorrecte Engeland is opschudding ontstaan over een Argentijnse film die daar zojuist is uitgekomen. Relatos Salvajes, op het Britse eiland beter bekend onder de naam Wild Tales (Britten hebben wat moeite met andere talen), is te zien hoe een man bewust een vliegtuig in volle vaart tegen een huis parkeert.

Ongelukkigerwijze is de film ingehaald door de actualiteit, toen Andreas Lubitz zo ongeveer hetzelfde deed. Veel Britten hebben daarom ook het idee dat Andreas zich heeft laten inspireren door de film.

De film, een zwarte komedie, is onderverdeeld in drie verhalen. In een daarvan, Pasternak, is te zien hoe passagiers van een verkeersvliegtuig in wanhoop heen en weer rennen. De psychiater van de massa- en zelfmoordenaar in spe die achter de stuurknuppel zit, probeert zijn patiënt ervan te weerhouden zijn plan door te zetten. Tevergeefs. Op het eind het verhaal laat de patiënt het vliegtuig neerstorten op zijn ouderlijk huis. Daarbij komen alle inzittenden om het leven.

Op de sociale media hebben veel mensen hun ongenoegen geuit over het uitkomen van de film. De film was al eerder te zien in continentaal europa, waar de film uitstekende recensies kreeg. Distribiteur Artificial Eye is niet van plan om de film uit de bioscoop te halen.