Uitslag Moto3 Grand Prix van Qatar

Alexis Masbou heeft op het Losail International Circuit in Doha de Grand Prix van Qatar in de Moto3 gewonnen. De Fransman vertrok vanaf poleposition, leek gedurende de race wat terug te vallen, maar kon op de finish toch de zege pakken. Het was de tweede overwinning voor Masbou, die vorig jaar in Tsjechië de beste was.

Polesitter Masbou wist bij de start zijn positie in eerste instantie vast te houden en kreeg Niccolo Antonelli en John McPhee achter zich aan. Een van de kanshebbers op de wereldtitel, de Portugees Miguel Oliveira, ging in de eerste bocht van het seizoen al onderuit na een tikje van Francesco Bagnaia. Alle ogen in de Moto3 waren echter gericht op de pas 15-jarige Fransman Fabio Quartararo, die gebracht werd als een van de grootste talenten van de laatste jaren. Vanaf de zesde startplek duurde het drie ronden voor hij de leiding overnam van Brad Binder.

Na een paar ronden viel Quartararo wat terug, terwijl er voorin stevig gevochten werd door onder meer Binder, Masbou, Antonelli, Efren Vazquez en Danny Kent. De kopgroep van elf man werd door de gevechten onderling al snel aangevuld met zeven andere rijders, waaronder de Belg Livio Loi. Hij moest niet veel later echter lossen en ging vervolgens zelfs onderuit. 

Met zes ronden te rijden reden Kent, Bagnaia, Binder, Vazquez en Enea Bastianini zich los van de rest, maar een rondje later kwamen vier man - waaronder Quartararo - er toch weer bij. De jonge Fransman wist zich niet veel later zelfs helemaal naar voren te werken en pakte de leiding, die hij bij het ingaan van de slotronde weer af moest staan aan Bastianini. Quartararo schakelde zichzelf en Bagnani vervolgens uit voor de zege, door de Italiaan in het gras te duwen.

Met nog zeker vijf kanshebbers draaide het veld het laatste rechte stuk op, waar Bastianini op weg leek naar de zege. In de slotmeters kwam Masbou echter nog voorbij: De Fransman won met 0,027 seconden voorsprong. De derde plek ging naar Kent. Op de finish zaten liefst negen rijders binnen een seconde van Masbou, terwijl er dertien binnen twee seconden eindigden.