Mortal Kombat X krijgt newbie-optie voor fatalities

Het tiende deel van Mortal Kombat, dat over tweeënhalve week uitkomt, zal een feature introduceren om het uitvoeren van fatalities makkelijker te maken. Fatalities bestaan al sinds het eerste deel van de Mortal Kombat-franchise en vormen een iconisch onderdeel van de gameserie.

Fatalities kunnen lastig zijn om uit te voeren. Net als bij speciale aanvallen moet er een, vaak lange, knopcombinatie worden uitgevoerd binnen een kort tijdsbestek aan het einde van de ronde, vlak nadat Shao Kahn de bekende woorden "Finish him!" heeft geroepen.

Tijdens een van de recente streams gaf community specialist Tyler Lansdown te kennen dat een klein schedel-icoontje onderin het scherm gerelateerd is aan de 'easy fatality'-feature. Lansdown: "door de jaren heen hebben we gemerkt dat veel mensen het uitvoeren van fatalities simpelweg niet lukt. Tijdens de launch zal je toegang krijgen tot enkele easy fatalities en er zal een mogelijkheid zijn om later in de game meer vrij te spelen".

Tijdens de laatste livestream maakte NetherRealms tevens bekend dat Goro - die beschikbaar is als speelbaar personage als je de game pre-ordert - op een later moment als DLC verkrijbaar zal zijn. Dit werd al min of meer aangenomen aangezien dat de standaard manier is om pre-orderbonussen beschikbaar te maken voor mensen die de game op of na launch kopen.