Russische voetbalbond dient protest in bij UEFA

De Russische voetbalbond heeft een protest ingediend bij de UEFA tegen de gang van zaken rond het EK-kwalificatieduel met Montenegro. Al in de eerste minuut van de wedstrijd kreeg doelman Igor Akinfeev een fakkel tegen zijn hoofd. Op camera-beelden is duidelijk te zien dat het voorwerp vanuit het Montenegro-vak op het veld wordt gegooid. De keeper van Rusland werd vervolgens per brancard van het veld gedragen en met spoed naar het ziekenhuis vervoerd.

Het duel werd even gestaakt, maar werd weer hervat toen Akinfeev de catacomben van het stadion had bereikt. Na ruim een uur spelen werd het duel echter definitief gestaakt, ditmaal vanwege onrust op de tribune. De Russische voetbalbond vindt dat het duel al afgeblazen had moeten worden na het incident met Akinfeev.

"Het is jammer dat de fans in Montenegro deze wedstrijd hebben verpest. Maar deze wedstrijd had meteen stilgelegd moeten worden. We hebben een protest ingediend", aldus Nikolai Tostitch, de voorzitter van de Russische bond, in een statement "Ik ga ervan uit dat de UEFA een objectieve en eerlijke beslissing over het duel zal nemen."

Met de keeper gaat het inmiddels goed. Niet bekend is wat er met het duel gaat gebeuren. Op het moment van staken stond het nog gelijk in Montenegro (0-0), mede doordat Roman Shirokov namens de Russen een strafschop miste. Rusland staat derde in poule G. Montenegro bezet de vierde plaats.